Fa'ateleina le Fa'aupu'u ma Fa'atauga I Shenzhen

Shenzhen o se tasi o le tele o aai a Saina i luga o se auala faʻaonaponei vave.E leʻi faʻafuaseʻi, o le televave o fale gaosi oloa ma fale nofoia na mafua ai le tele o luitau tau le siosiomaga.O le fanua lapisi a Hong Hua Ling ose vaega tulaga ese o le atina'e a Shenzhen, aua o le fa'ata'otoga o lo'o fa'ata'ita'ia ai e le gata o lu'itau o faiga leaga a le taulaga ua tuana'i ae o le auala e puipuia ai lona lumana'i.

O Hong Hua Ling sa galue mo le tele o tausaga, talia le tele o ituaiga otaota, e aofia ai ituaiga otaota ua manatu e sili atu ona maaleale (faataitaiga, otaota faafomai).Ina ia faasaʻo lenei auala tuai, na manaʻomia ai se faʻalauteleina faʻaonaponei.

O le 140,000m2 fa'ata'atia fa'alautele fa'ata'atia ua mafai ai e le nofoaga ona fa'atautaia le lata i le afa o le aofa'i o otaota o lo'o lafoa'i i Shenzhen's Longgang, e aofia ai ma le taliaina o le 1,600 tone o otaota i aso uma.

 

201808221138422798888

FA'ALU'U I LE FA'ELEELE I SHENZHEN

O le fa'alava o le vaega fa'alauteleina na muai fuafuaina i se fa'avae laina lua, ae o su'esu'ega fa'afanua na maua ai o se 'ele'ele o lo'o i ai nei o le 2.3m - 5.9m ma le maualalo o le pa'u e mafai ona avea ma pa puipui lona lua.O le laina muamua, e ui i lea, e manaʻomia ona avea ma vaifofo geosynthetic maualuga.

HDPE geomembrane na faʻamaonia, faʻatasi ai ma 1.5mm ma 2.0mm mafiafia geomembranes filifilia mo le faʻaogaina i sone eseese.Na fa'aogaina e le au inisinia o le poloketi le tele o ta'iala i le faia o a latou meafaitino ma filifiliga mafiafia, e aofia ai le CJ/T-234 Guideline on High Density Polyethylene (HDPE) mo Landfills ma le GB16889-2008 Standard for Pollution Control on the Landfill Site for Municipal Solid Waste.

 

HDPE geomembranes sa fa'aogaina i totonu o le nofoaga fa'alautele fanua.

I le pito i lalo, na filifilia ai se ie lamolemole a'o filifilia se geomembrane i luga o le eleele ua fa'apipi'iina mo vaega fa'afa'ato'aga i luga o le fa'apipi'i fa'atasi po'o le fa'asalaina-i luga o le geomembrane fa'atulagaina.

O le lelei o le faʻaogaina o feteʻenaʻiga e mafua ona o le fausaga ma le homogeneousness o luga ole membrane.O le faʻaogaina o lenei HDPE geomembrane na maua ai foʻi faʻamanuiaga faʻatinoga ma faufale na manaʻomia e le au inisinia mamanu: maualuga le faʻalavelave-faʻalavelave faʻalavelave, maualuga le Melt Flow Rate e mafai ai ona malosi le faʻaogaina o le faʻaogaina, sili atu vailaʻau faʻamaʻi, ma isi.

Sa fa'aogaina le upega alavai e fai ma vaega e iloa ai le liki ma avea ma alavai i lalo ifo o le fa'aputuga.O nei alavai o lo'o iai fo'i le lua galuega e puipuia ai le HDPE geomembrane mai fa'alavelave fa'aleagaina.O le puipuiga fa'aopoopo na tu'uina mai e se 'ele'ele malosi o lo'o i le va o le HDPE geomembrane ma le 'ele'ele mafiafia.

 

LU'I TOTONU

O galuega faufale i Hong Hua Ling Landfill sa fa'atinoina i luga o se fa'atulagaga faigata tele, ona o le mamafa o le fa'atosina o le fa'atupuina o le fanua ina ia fa'agaoioia le tele o le fa'aputuina o fanua i se taimi vave e mafai ai.

O galuega muamua na faia i le 50,000m2 o le geomembrane muamua, ona faʻaaogaina lea o le 250,000m2 totoe o geomembranes manaʻomia mulimuli ane.

O lenei mea na faia ai se tulaga o le faʻaeteete lea e manaʻomia ona faʻapipiʻi faʻatasi le gaosiga eseese o le HDPE.O le maliliega i le Melt Flow Rate e taua tele, ma o suʻesuʻega na maua ai le MFR o meafaitino e tutusa lelei e taofia ai le malepelepe o laulau.E le gata i lea, sa faia su'ega o le mamafa o le ea i luga o so'oga laupapa e fa'amaonia ai le mau uelo.

O le isi vaega sa tatau ona silasila toto'a i ai le konekarate ma le faufautua i le faiga faufale o lo'o fa'aogaina i luga o le malifa pi'o.O le tala o le tupe na faʻatapulaʻaina, o lona uiga o le pulea lelei o meafaitino.Na iloa e le au o le fausiaina o le malifa e faʻapipiʻi faʻatasi ma le faʻataʻitaʻiga e mafai ona sefe ai le meafaitino, ona o nisi o lola na tipiina e mafai ona faʻaoga i le piʻo pe a fua atu i panels e tipi i se lautele puupuu ma itiiti le faʻaumatia i luga o le tipi.O le itu le lelei o lenei faiga e mana'omia ai le tele o le ueloina o meafaitino, ae o nei uelo sa mata'ituina uma ma fa'amaonia e le au faufale ma le CQA ina ia mautinoa le lelei.

O le fa'alauteleina o le fa'aputuina o otaota i Hong Hua Ling o le a maua ai le aofa'i atoa o le 2,080,000 tone o le teuina o otaota.

 

Tala Fou mai: https://www.geosynthetica.net/landfill-expansion-shenzhen-hdpe-geomembrane/


Taimi meli: Sep-28-2022